Pidät Heviboxeja mahtavana palveluna mutta et keksi, mitä ruokaa niiden sisällöistä laittaisi? Ei hätää! Olemme keränneet tälle sivulle Hedelmäpommi-heviboxiin liittyviä reseptivinkkejä.

Klikkaa tästä suoraan halutamaasi reseptiin:
> Päärynäpiirakka
> Uuniomenat
> Luumu-omenaherkku
> Hevitukun Hedelmäkiisseli
> Siniset uunipäärynät

Päärynäpiirakka

Nauti herkullinen päärynäpiirakka esim. jäätelön  kanssa!

Pohja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 100 g voita tai leivontamargariiniä
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2-3 päärynää
  • 200 g kermaviiliä tai luonnonjogurttia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 tl kanelia
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 1/4 pohjan murotaikinasta

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi ja valmista sillä aikaa pohja: yhdistä ensin jauhot ja suola, minkä jälkeen nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää lopuksi kylmä vesi. Jatka nyppimistä, kunnes taikina on tasainen. Erota taikinasta 1/4 myöhempää käyttöä (täytettä) varten.
  2. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja painele suurempi osa taikinaa sen pohjalle ja reunoille. Asettele kuoritut, vautetut ja viipaloidut (tai puolitetut) päärynäpuolikkaat vuoan pohjalle ja ripottele murennettu sinihome juusto niiden päälle.
  3. Sekoita kermaviiliin tai luonnonjogurttiin kaneli sekä kananmuna ja kaada seos piirakan päälle. Ripottele erotettu taikina (1/4) piirakan pinnalle pieninä muruina.
  4. Kypsennä uunin alaosassa 35-40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin ruskean värin. Tarjoile esim. vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa!

Huom! Voit lisätä myös pohjaan sokeria, mutta useasti päärynöiden oma makeus riittää makeuttamaan piirakkaa tarpeeksi.

Uuniomenat

Uuniomenat ovat perinteinen talvinen herkku, jonka suosio kestää sukupolvesta toiseen! Omenoiden oman sokerin kypsyessä uunissa tuloksena on suussa sulava, pehmeä ja makea jälkiruoka, ja mikä parasta – uuniomenat on todella helppo valmistaa! Kuten monet muutkin jälkkärit, uuniomenat ovat parasta esim. vaniljajäätelön kanssa nautittuina.

Ainekset

  • 4 omenaa
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 30 g sulatettua voita, margariinia tai oliiviöljyä
  • siirappia
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl kanelia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pese ja huuhtele omenat huolellisesti ja poista niiden keskeltä siemenkodat. Aseta omenat uunivuokaan vierekkäin pystyasentoon.
  2. Sekoita kaikki loput ainekset keskenään ja kaada täytettä omenoiden aukileikattuihin keskustoihin. Kaada lopuksi omenoiden päälle siirappia ja halutessasi ripottele siirapin päälle vielä vähän kanelia.
  3. Laita omenat uuniin alatasolle ja paista niitä vähintään puoli tuntia. Huom! Mitä kauemmin annat omenoiden olla uunissa, sen makeampia niistä tulee. Kun omenat ovat saaneet kauniin värin, on kypsyys yleensä parhaimmillaan.

Huom! Jos et saa helposti poistettua siemenkotia, omenat voi myös puolittaa ja levittää täytteen puolikkaiden päälle. Tällöin paistamisaika kannattaa pitää hieman lyhyempänä.

Luumu-omenaherkku

Luumu-omenaherkku on helppo ja nopea jälkiruoka, joka sopii erinomaisesti joka vuodenaikaan! Tarjoa luumu-omenaherkku vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainekset

  • 4 luumua
  • 2 omenaa
  • 50 g margariinia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 3 rkl hienonnettua pähkinää (esim. cashew)
  • 4 rkl kauralesettä
  • vaniljasokeria
  • kanelia

Valmistusohje

  1. Aseta uuni lämpiämään 225 asteeseen. Laita margariini, fariinisokeri ja muut kuivat aineet vaniljasokeria ja kanelia lukuunottamatta kulhoon ja tee niistä käsin murumainen seos.
  2. Voitele tarjoiluastiat (esim. pienet jälkiruokalautaset). Pese ja halkaise luumut ja poista niistä kivet. Pese omenat, poista niistä kanta sekä siemenkodat ja paloittele ne lohkoiksi.
  3. Jaa luumut ja omenat tarjoiluastioihin ja kaada murumainen seos hedelmien päälle tasaisesti. Ripottele seoksen pinnalle vaniljasokeria ja kanelia (voit ripotella myös uunista pois ottamisen jälkeen).
  4. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Hevitukun Hedelmäkiisseli

Hedelmäjälkkäreiden ajaton klassikko! Käytä hedelmiä oman maun tai jääkaapin tarjonnan mukaan ja kokeile myös tehdä kiisseli veden sijasta erilaisiin hedelmämehuihin.

Ainekset

  • n. 5 dl vettä
  • 2,5 rkl perunajauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • hedelmiä oman maun mukaan!

Valmistusohje

  1. Mittaa kylmä vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna kattilaa koko ajan hyvin sekoittaen, kunnes kiisseli alkaa sakenemaan. Heti, kun ensimmäiset kuplat tulevat pinnalle, ota kattila pois levyltä ja laita kiisseli jäähtymään.
  2. Paloittele suosikkihedelmäsi ja lisää valmiiseen kiisseliin. Kaada tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle vaniljasokeria.

Huom! Voit keittää kiisselin veden sijasta myös erilaisiin hedelmämehuihin – jätä tällöin sokeri pois reseptistä.

Siniset uunipäärynät

Ei, nimi ei tarkoita ruoan väriä! Tämä yksi herkullisimmista talvijälkkäreistä saa nimensä päärynän kanssa upeasti yhteen sopivasta sinihomejuustosta. Tarjoile siniset uunipäärynät esim. kinuskikastikkeen ja jäätelön kanssa.

Ainekset

  • n. 100 g sinihomejuustoa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 0,5 dl murustettua piparia
  • 0,5 dl hienonnettua pähkinää (esim. cashew tai pekaani)
  • 2-3 rkl siirappia

Valmistusohje

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pese ja huuhtele päärynät hyvin ja poista niiden siemenkodat esim. omenaporalla. Asettele ne voideltuun uunivuokaan.
  2. Tee lopuista aineksista kulhossa tasainen massa nyppimällä ja sekoittamalla. Jos seos tuntuu liian kovalta, lisää hieman margariinia, voita tai siirappia.
  3. Täytä päärynät tehdyllä massalla ja asettele massaa myös niiden päälle.
  4. Kypsytä päärynöitä 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes päärynät ovat alkaneet pehmetä ja saada hieman väriä.